هفت دهه از اشغال فلسطین توسط صهیونیستها و تاسیس «اسرائیل» بر روی اراضی آن گذشته است، اما درد و رنج مردم فلسطین تمامی ندارد و این ظلم و بیعدالتی همچنان ادامه دارد.
در ۲۹ نوامبر سال ۱۹۴۷ مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه ناعادلانه تقسیم فلسطین را تصویب کرد و به آن رسمیت داد. بر اساس قطعنامه ۱۸۱ سازمان ملل که به قطعنامه «تقسیم» معروف شده است، فلسطین به دو بخش تقسیم شد و مجمع عمومی بخشی از آن را برای تشکیل کشور و دولت یهود و بخش دیگر را برای کشور و دولت فلسطین در نظر گرفت.
هرچند قطعنامه ناعادلانه تقسیم با نادیده گرفتن فلسطینی بودن فلسطین و پیشینه این سرزمین کهن، نیمی از فلسطین را به مردم فلسطین و نیمی دیگر را به صهیونیستها تقدیم کرد، اما صهیونیستها به این هم اکتفا نکردند و در ماه می سال ۱۹۴۸ با اشغال تمام اراضی فلسطینی، مانع از تشکیل کشور مستقل فلسطینی در بخش دیگر آن شدند و این امتناع و مخالفت تا به امروز نیز مشاهده میشود.
در این راستا نیز هر چند مجمع عمومی در سال ۱۹۷۷ طی قطعنامهای، روز ۲۹ نوامبر را روز همبستگی با مردم فلسطین اعلام کرد، اما تاریخ همچنان به قضاوت در خصوص ظلم و ستمی نشسته است که سنگ بنای آن در مجمع عمومی و در قطعنامه تقسیم فلسطین گذاشته شد.
اکنون پس از گذشت هفت دهه مردم فلسطین از ابتداییترین حقوق خویش نیز محروم هستند. دهها هزار فلسطینی هنوز در اردوگاههای آوارگان غزه و کرانه باختری زندگی میکنند.
میلیونها آواره فلسطینی هنوز پس از بیش از ۶ دهه در اردوگاههایی در سوریه، لبنان و اردن روزگار خود را سپری میکنند. احداث شهرکهای صهیونیست نشین در بیت المقدس اشغالی و کرانه باختری همچنان با روندی پر شتاب و حمایت گسترده رژیم صهیونیستی به بهای مصادره خانهها و اراضی فلسطینیان در کنار بیخانمان کردن ساکنان کرانه باختری و قدس شرقی و واداشتن آنها به کوچ اجباری همچنان ادامه دارد.
نوار غزه نیز که به صحنه کارزار اشغالگران صهیونیست در برابر مردم بیدفاع آن مبدل شده، اکنون سالهاست در سکوت مجامع بین المللی و از جمله عربی در محاصره رژیم صهیونیستی قرار دارد و اکنون مردم آن در تاریکی با فقر و بیماری و گرسنگی دست وپنجه نرم میکنند.
همه اینها یادآور روز ۲۹ نوامبر است، در همین روز در سال ۲۰۱۴ فلسطین به عنوان کشورعضو ناظر شورای امنیت سازمان ملل متحد انتخاب شد.