به قلم محمدعلی پروازدوانی
با توجه به اهمیت جایگاه فلسطین در حوزه تولید و نشر کتاب، خبرگزاری قدس جهت آشنایی بیشتر و درک درست تر مخاطبان از مسئله فلسطین، تاریخچه اشغال آن و تحولات سرزمین های اشغالی و آشنایی با دشمن صهیونیستی به معرفی آثار تولید شده در این زمینه می پردازد.
این کتاب نوشتهی دکتر ایوب خالد ایوب است که آقای جهاندار امینی و خانم وفا حسنپور این کتاب را به فارسی ترجمه کرده و در انتشارات قبلهی اول (جمعیت دفاع از ملت فلسطین) منتشر شده است.
به رنگ زیتون روایت خانوادهای فلسطینی است که در ۹ بخش نوشته شده است. داستان این کتاب بخشی از زندگی خانوادهی خلیل عاصی را شرح میدهد که یک جوان فلسطینی چطور برای زندگی خود مبارزه میکند و خانوادهی او هم یکانیکان، ادامه دهندهی راه او هستند.
در بخش اول اردوگاه الجلیل که آوارگان فلسطینی در آن زندگی میکنند شرح داده میشود و مشقتها و مرارتهایی که آوارگان فلسطینی میکشند را توصیف میکند. (خلیل عاصی) که جوانی با استعداد است در رشتهی مهندسی برق پذیرفته میشود و بورسیه در دانشگاه آنکارا ترکیه میشود. پس از فارغالتحصیلی در مهندسی برق به اردوگاه برمیگردد و با (میسر کرزون) ازدواج میکند .
در بخش دوم شرح سفر خلیل و همسرش که مجبور بودند با گذرنامهی جعلی به اروپا بروند و میسر همسر خلیل باردار است.
در بخش سوم خلیل و همسرش در نهایت به سلامت به مقصد مورد نظرشان میرسند و خلیل به برادر و مادرش در سوئد ملحق میشود و از تفاوت شرایط کشور سوئد با سرزمینهای اشغالی که چه جنایتها و تبعیض نژادیهایی که در حق فلسطینیان میشود را تعریف میکند.
در بخش چهارم تولد دو فرزند اول خلیل به نام حنین و مروه را میخوانیم و اتفاقی که برای خلیل و خانوادهاش توسط دولت سوئد پیش میآید که پناهندگی آنها پذیرفته نمیشود ولی با تصویب یک قانون در کشور سوئد، خلیل و خانوادهاش مشمول پذیرش تبعیت آنها در کشور سوئد میشوند. همچنین تولد فرزند سوم و چهارم و پنجم خلیل و همچنین سختیهایی که خلیل در یافتن شغل میکشد ولی با اهتمام و تلاش مضاعف موفق بهکار در شرکتهای مطرح بینالمللی میشود.
در بخش پنجم روایت خانوادهی از خلیل و همسرش بر روی حنین بزرگترین فرزند خلیل متمرکز میشود و اینکه چطور حنین در تحصیلات ابتدایی خود خوش میدرخشد و به چگونگی آداب و رسوم مسلمانان در سوال دوستانش بدان پاسخ میدهد.
در بخش ششم بعد از آنکه میسر از بچهداری مقداری فراغت یافته تصمیم به ادامهی تحصیل میگیرد.
در بخش هفتم میسر در رشتهی زبان و ادبیات عربی دانشجو میشود. حنین برای پذیرفته شدن در رشتهی پزشکی میبایست در آزمونهای سخت عملی ورزشی موفق شود. اولین آزمون او آزمون جنگل نوردی و انجام دستورات لازم در آن جاست و همچنین شنا که آنها را موفقیت سپری میکند.
در بخش هشتم مسابقهی دوی سرعت به صورت مشروح گفته میشود که در این کار خلیل پابه پای دخترش برای موفقیت او تلاش میکند که نتیجهی آن موفقیت او در این آزمون است.
در بخش نهم که بخش پایانی است، ماجرای قبولی او در رشتهی پزشکی پرداخته میشود.
در این کتاب که روایت تلاش و پشتکار این خانوادهی فلسطینی را میخوانیم، خواننده از خلیل و حنین که از مبارزه با مشکلات خسته نمیشوند به وجد میآید.