محافل نظامی و امنیتی اسرائیلی همچنان در حال برآورد شیوه تعامل با تهدیدات مختلف پیشروی این رژیم هستند، چرا که با هر تهدیدی بر اساس اولویتی که دارد، تعامل میکنند تا حتیالامکان بر تهدیداتی متمرکز شوند که بیشترین خطر را متوجه این رژیم میکند.
درست است که غزه در ردیف تهدیدات ثانویه در مقایسه با دیگر تهدیدات همچون جبهههای ایران و لبنان قرار دارد، اما افزایش روز افزون قدرت و توان مقاومت و شکست رژیم صهیونیستی در ایجاد بازدارندگی در برابر آن طی سالهای گذشته، به مرور این تهدید را جدیتر کرده و آن را به حد تهدیدات دو جبهه مذکور میرساند.
در رابطه با جنگ در چندین جبهه، ممکن است رژیم صهیونیستی در ۳ جبهه لبنان، جولان و غزه درگیر جنگ شود و در کنار آن انجام حملات هوایی با بکارگیری موشکهای دوربرد از سمت عراق و یمن توسط گروههای عراقی و حوثیها نیز زمینه مناسبی را برای پایگاههای نظامی ایرانی فراهم میکند و در چنین شرایطی، غزه نیز عاملی قدرتمند برای وارد کردن ضربات سخت و کاری به “اسرائیل” خواهد بود.
اسرائیلیها معتقدند که حماس همچنان تقویت توان نظامی و ایدئولوژی اسلامی را در راس اولویتهای خود قرار داده است و در چنین وضعیتی، ایجاد بازدارندگی در برابر این جنبش در میان مدت و بلندمدت بسیار سخت و دشوار خواهد بود، به رغم اینکه محافل اسرائیلی بیش از پیش تاکید دارند که باید با بالونهای آتشزای غزه بسیار قاطعانهتر و همانند حملات راکتی مقاومت یا نفوذ مبارزان فلسطینی به داخل اراضی اشغالی تعامل داشت و حتی استراتژی هجومیتری را در پیش گرفت و به سیاست نبرد بین جنگها در غزه متوسل شد.
این سناریوهای اسرائیلی بیانگر شکست تجربههای رژیم صهیونیستی در شیوه تعامل با حماس طی ۱۵ سال گذشته است. این رژیم با وجود اینکه گزینههای مختلفی را برای مقابله با حماس در پیش گرفته، از جمله اینکه وارد چندین جنگ علیه این جنبش شده، اما راه به جایی نبرده است و تنها اهدافی کوتاه مدت را محقق کرده و حماس نه تنها ضعیف نشده بلکه روز به روز قدرتمندتر شده و اکنون به یک ارتش بزرگ تبدیل شده است.
همچنین رژیم صهیونیستی بارها خواسته از در سازش با حماس و آتشبس بلندمدت با آن از طریق مبادله اسرا با این جنبش و امضای توافقنامه آرامسازی اوضاع با آن درآید اما هر بار حماس از ورود به آتش بس بلندمدت با اشغالگران اسرائیلی امتناع کرده و نتیجه آن هم این بوده که روز به روز قدرتمندتر شده و به جایی رسیده که هر زمان که بخواهد با این رژیم وارد جنگ شود.
هر زمان که ارتش رژیم صهیونیستی اهداف و مواضع حماس را بمباران کرده، این جنبش خیلی سریع توان خود را بازیافته است و این یعنی اینکه تمامی اقدامات و تلاشهای این رژیم برای بازداشتن حماس شکست خورده و ممکن است در نهایت اسرائیلیها مجبور به تغییر سیاست بازدارندگی ویژه در مورد غزه شوند، از جمله اینکه طرحهای هجومی ناگهانی و فریبکارانه را در پیش گیرند که البته در چنین شرایطی نیز ممکن است با پاسخی تند و قاطعانهتر از جانب مقاومت مواجه شوند و مقاومت اهداف و مواضع حساس و مهم این رژیم را مورد حمله قرار دهد.