حسن هانی زاده:

تنش زایی مصر و رژیم صهیونیستی مانور دریایی آمریکا در دریای سیاه

اندیشکده قدس؛ بیش از 30 کشور از جمله مصر در مانور دریایی که دو روز پیش به فرماندهی مشترک نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا و اکراین در دریای سیاه آغاز گردید، حضور دارند.

این رزمایش دریایی قرار است تا دو هفته آینده (۱۰ جولای) با اجرای عملیات های دریایی مختلف از جمله پیاده سازی نیروها در سواحل دشمن، عملیات تهاجمی علیه دشمن فرضی در خشکی و عملیات غواصی همچنان ادامه داشته باشد.

علاوه براین، در این مانور دریایی نیروهای هوایی، نیروهای ویژه و همچنین عملیات نجات نیز توسط کشورهای شرکت کننده به اجرا در می آید.

تعداد نظامیان شرکت کننده در این مانور به ۵ هزار تن و تیم نیروهای ویژه نیز به ۱۸ تیم می رسد.

گفتنی است که در جریان این مانور نظامی گسترده که در تاریخ خود از سال  ۱۹۹۷ تاکنون از نظر تعداد ادوات نظامی بکار برده در آن و تعداد نظامیان حاضر بی سابقه بوده است، کشورهایی همچون آلبانی،استرالیا،برزیل، بلغارستان، کانادا، دانمارک،مصر، استونی،فرانسه، گرجستان، یونان ، ایتالیا و رژیم صهیونیستی،ژاپن، لتونی، لیتوانی، مولداوی، مغرب، نروژ، پاکستان، هلند رومانی، سنگال ، اسپانیا شرکت دارند.

تبعات و واکنش های نسبت به برگزاری رزمایش مشترک آمریکا در دریای سیاه

وزارت امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود که رزمایش مشترک اوکراین و ناتو تحریکی در جهت ایجاد بی ثباتی مداوم در امتداد مرزهای روسیه است.

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در این باره گفت: «ما به خوبی متوجه هستیم که این رزمایش‌ها دو هدف جهانی را دنبال می‌کنند. اولین هدف، برقراری بی ثباتی بدون پایان در امتداد مرزهای روسیه است. هدف دوم این است که انواع مختلف تجهیزات و ادوات نظامی را به مناطق سرزمینی اوکراین انتقال دهند و بگذارند همانجا بمانند.

وزارت دفاع روسیه نیز حدود یک ماه پیش در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که ارتش این کشور از نزدیک رزمایش دریایی اوکراین و آمریکا را رصد خواهد کرد و در صورت لزوم برای محافظت از امنیت ملی خود واکنش نشان خواهد داد.

این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا ساعاتی پیش احتمالا به دلیل وقوع تنش در نتیجه برگزاری رزمایش در دریای سیاه با صدور بیانیه اعلام کرد به دلیل وجود خطر تروریسم، آدم ربایی و ناآرامی‌های داخلی از سفر به مناطق چچن و مونت البروس در روسیه اجتناب کنند.این وزارت خانه، روسیه را در لیست کشور‌های سطح چهارم (کشور‌هایی که نباید شهروندان آمریکایی به آنجا سفر کنند) قرار داد.

در این بیانیه آمده است: به دلیل آنکه شبه جزیره کریمه از سوی روسیه اشغال شده است و احتمال وقوع تخلفاتی از جانب مسکو، شهروندان آمریکایی از سفر به این منطقه اجتناب کنند.

حضور مصر و رژیم صهیونیستی در رزمایش دریایی آمریکا و اکراین

در همین باره، دکتر «حسن هانی زاده» تحلیلگر مسائل غرب آسیا در واکنش به حضور ارتش رژیم صهیونیستی در رزمایش دریایی ارتش آمریکا در دریای سرخ تاکید کرد که این مانور و عرض اندام آمریکا برای چین و روسیه تلقی می شود.

وی افزود: «طی ماه های اخیر هم جو بایدن و هم پنتاگون رئیس جمهور آمریکا نسبت به گسترش نفوذ ایران و روسیه و چین در منطقه و کاهش نفوذ ایالات متحده ابراز نگرانی کردند لذا آمریکایی ها دست به یک سری اقدامات در منطقه با این هدف زدند که آمریکا نشان دهد که آمریکا همچنان نشان دهد که قدرت برتر جهان و منطقه است اقدام اخیر این کشور در حمله به مواضع حشد شعبی در القائمیه در نزدیکی مرز عراق و حمله به تاسیسات نظامی سوریه همه اینها نشان دهنده این است که آمریکا دست به ماجراجویی  و اعمال قدرت در منطقه غرب آسیا.»

این کارشناس مسائل بین الملل ضمن تاکید بر اینکه آمربکا با دعوت رژیم صهیونیستی به رزمایش نسیم دریا این پیام را به جهان مخابره کرد که کماکان به حفظ برتری نظامی اسرائیل در منطقه پایبند است، توضیح داد:« امریکا از اجرای این رزمایش قصد دارد تا نفوذ روسیه را در منطقه کاهش دهدحضور نظامی اسرائیل هم در این مانور به منظور افزایش روحیه نظامیان این رژیم است لذا با توجه به اینکه اسرائیل در جنگ اخیر علیه غزه متحمل شکست شده آمریکا از تل آویو خواست تا به منظور بازیابی سطح روحیه ارتش این رژیم در رزمایش دریای سیاه که با حضور ۳۲ کشور در حال برگزاری است، حضور پیدا کند. البته شرکت در این رزمایش توسط رژیم صهیونیستی به ظاهر روتین و نمایشی است همانطور که طی سال های گذشته در هر مانوری که ایالات متحده در منطقه برگزاری کرد، مشارکت داشتند.»

هانی زاده درباره حضور نام مصر در میان کشورهای شرکت کننده در رزمایش دریای سیاه نیز تصریح کرد: « مصر به عنوان یک حلقه اتصال میان اسرائیل و غزه عمل کند. سیاست مصر این است که در منطقه به عنوان کشور کاهش دهنده تنش نقش ایفا کند. الان دولت عبدالفتاح السیسی در تلاش است تا یک بازتعریف بخصوصی را در منطقه درباره ارتش و قدرت نظامی خودش تعریف کند. ورود مصر در رزمایش مشترک آمریکا و اکراین و نشست مشترک قاهره با اردن و عراق بدین معناست که این کشور در حال معرفی قدرت نظامی خود به عنوان قدرت تاثیر گذار و تصمیم گیر است. به هر حال سیاست های مصر تابعی از سیاست های آمریکا است این کشور بدلیل نیاز اقتصادی و نظامی به عربستان سعودی تلاش دارد تا رضایت همه اطراف را در زمان واحد کسب کند.»

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://qodsthink.ir/?p=10546

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: