یگاه فلسطینی الرساله نت گزارش داد، شماری از تحلیلگران و پژوهشگران فلسطینی در میزگردی تحت عنوان “صحنه فلسطین نشانههای آرامش یا نمادهای رویارویی” تأکید کردند که اقدامات تحریکآمیز رژیم صهیونیستی در قدس و حملات وحشیانهاش به کرانه باختری همچنین سرکوب اخیر اسرای فلسطینی در زندانهای این رژیم، احتمال افزایش تنش و درگیری را بهشدت افزایش داده و این احتمال بهویژه در سایه شدت گرفتن عملیات مقاومت در کرانه باختری بیشتر هم شده است.
این رسانه نزدیک به حماس نوشت؛ از نگاه کارشناسان فلسطینی، در رویارویی پیشِرو “میدان” عنصر سرنوشتسازی خواهد بود و میتواند در ورود غزه به درگیری با اسرائیل هم بسیار تأثیرگذار باشد.
این کارشناسان در این میزگرد خود که بهدعوت انجمن خبرنگاران و روزنامهنگاران فلسطینی در غزه برگزار شد، تأکید کردند تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای مهار و منع تقابل فراگیری در سرزمین فلسطینی در چارچوب شاخصها و منافع طرفهای بینالمللی انجام میشود.
سعید بشارات، کارشناس مسایل رژیم صهیونیستی با اشاره به شرایط فعلی اسرائیل و رویکرد اشغالگران بهسوی درگیری با فلسطینیان تأکید کرد: کابینه فعلی اشغالگران با کابینههای قبلی چه از لحاظ شرایط شکلگیری و چه برنامهها و دستور کار تفاوت دارد، بهنحوی که میتوان آن را افراطیترین کابینه توصیف کرد.
وی افزود: براساس دادهها و شواهد میدانی شرایط بهسوی یک رویارویی گسترده در کرانه باختری و قدس با اشغالگران صهیونیست پیش میرود.
دکتر منصور ابوکریم، پژوهشگر مسایل سیاسی هم در سخنان خود به تبعات رویارویی پیشِرو بر تشکیلات خودگردان و سناریوهای احتمالی پرداخت و گفت: تشکیلات خودگردان این اقدامات را واکنش طبیعی به مسدود شدن افقهای سازش میداند و در عین حال تلاشهای زیادی برای کنترل شرایط در کرانه باختری از خود نشان داده است.
وی تاکید کرد که نوعی نگرانی بینالمللی و منطقهای از شعلهور شدن درگیری جدیدی در صحنه فلسطین وجود دارد، زیرا جامعه جهانی نمیخواهد که در سایه جنگ روسیه و اوکراین، رویارویی فراگیری در صحنه فلسطین به وجود آید و آمریکا نیز در چارچوب این هدف عمل میکند.
دکتر ایاد الشوربجی نویسنده و تحلیلگر سیاسی هم با اشاره به احتمال وقوع درگیری با رژیم اشغالگر قدس گفت: مقاومت طی سال گذشته بیش از ۸۰۰ عملیات مسلحانه و غیرمسلحانه انجام داده است، این افزایش بسیار گسترده حتی در کیفیت عملیات نیز کاملاً هویدا بود، ازاینرو میتوان گفت شدت گرفتن اقدامات میدانی میتواند شاخص مهمی در این تقابل محسوب شود.
وی افزود: میدان بارزترین عامل سرنوشتساز در سمت و سو دادن به رویارویی فراگیر است، ازاینرو میتوان پیشبینی کرد شرایط آرامشی که طی سالهای اخیر در کرانه باختری شاهد آن بودیم، گرچه این آرامش بهشکل دائم نبوده است، باز هم مدت زمان زیادی بهطول نخواهد انجامید، زیرا عوامل انفجار در اوضاع بسیار زیاد و در عین حال در حال گسترش است.