حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به مقر فرماندهی گروه تروریستی – تکفیری داعش در استان دیرالزور سوریه بازتاب بسیاری داشته است. در این حمله که در پاسخ به اقدام تروریستی ۱۷ خرداد تهران انجام گرفت، بیش از ۵۰ نفر از سران این گروه تروریستی کشته شدند و خسارات سنگینی هم وارد آورده است. گزارش ها حاکی از آن است که داعش فورا منطقه اصابت موشک را یک منطقه بسته نظامی اعلام کرده است. این اقدام نشان دهنده آن است که حجم تلفات و آسیب ها و تخریب بسیار بالا بوده است. بیانیه های سپاه تاکید دارد که تعداد ۶ فروند موشک میانبرد ذوالفقار از پایگاه هایی در کردستان به سمت منطقه المیادین استان دیر الزور سوریه که محل تجمع نیروهای تروریستی داعش بوده است شکلیک شده است. این عملیات موشکی از ابعاد مختلف مورد توجه رسانه ها و کارشناسان استراتژیک قرار گرفته است و تقریبا همه اتفاق نظر دارند که ابعاد سیاسی این اقدام بسیار وسیع تر و مهمتر از ابعاد نظامی آن است:
– این اقدام نخستین استفاده عملیات برون مرزی و جنگی ایران از موشک ها است. طی ۳۰ سال گذشته ایران تنها به تولید و آزمایش انواع موشک مشغول بوده است و اساسا نیازی به استفاده جنگی از آن ها نداشته است. زیرا همواره تاکید داشته است سیاست تولید موشک و ارتقاء آنها در چارچوب دفاعی و بازدارندگی نظام جمهوری اسلامی ایران تعریف شده است. بر این اساس این عملیات نشان داد که در صورت نیاز، ایران ظرفیت های دفاعی خود را به تهاجمی تغییر فاز خواهد داد.
– حادثه تروریستی ۱۷ خرداد تهران که به شهادت ۱۷ نفر و مجروح شدن بیش از ۴۰ نفر از شهروندان ایرانی منجر شد، در واقع تعرض به امنیت و آرامش جامعه ایران و نیز آزمودن میزان جدیت جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات امنیتی بود. بر این اساس ضرورت داشت که پاسخ از چنان قوتی برخوردار باشد که دشمنان ایران خطای آزمودن مجدد ایران را در ابعاد امنیتی حتی در مخیله خود راه ندهند.
– عالی ترین مقام سیاسی و فرماندهی کل قوا سال ها پیش در زمان ریاست جمهوری بوش پسر در امریکا که توهم حمله به ایران مطرح بود، اعلام کرده بودند که ” دوران بزن در رو” گذشته است و اینگونه نیست که جمهوری اسلامی ایران تعرض به امنیت و منافع و آرامش جامعه ایران را بی پاسخ بگذارد. حمله موشکی سپاه در واقع تاکیدی بر این نکته است که هر تعرض به ایران با شدیدترین وجه پاسخ داده خواهد شد.
– این حمله حاوی این پیام مهم برای جامعه ایران بود که آنها می توانند به فرزندان خود در نیروهای نظامی برای تامین امنیت کشور و صیانت از منافع ملی ایران اعتماد و اطمینان داشته باشند.
– این پاسخ کوبنده نشان داد که هزینه کرد نظام در تقویت بنیه نظامی ، هزینه کردی مثبت و بهینه بوده است و با توجه به تهدیدات بالقوه و بالفعل، برای تامین و استمرار امنیت و آرامش جامعه ، تقویت بنیه نظامی کشور یک ضرورت است و مسامحه در آن جایز نیست.
– این حمله موشکی از کردستان نشان دهنده اراده ثابت و راسخ و تزلزل ناپذیر ایران برای مقابله با هر تهدیدی است که وحدت و انسجام ملی جامعه ایران هدف قرار دهد. بی تردید این عملیات موجب افزایش غرور ملی ایرانیان و تاکیدی بر ضرورت حمایت از دستآوردهای انقلاب اسلامی ایران ؛ خصوصا نیروی نظامی مقتدر و مستقل و حفظ وحدت و انسجام ملی است و همچنین ظرفیتی بزرگ برای ممانعت از قطبی شدن فضای جامعه ایران را در خود دارد.
– بی تردید این عملیات موشکی تعریف کننده فرصت های جدیدی در حوزه دیپلماسی ایران در جهت پیگیری و تامین منافع ملی ایران در سطح منطقه و بین الملل است؛ خصوصا با اقدامات اخیر ضد ایرانی دولت جدید امریکا در ابعاد امنیتی و اقتصادی مانند تصویب طرح جامع تحریم ایران در سنای این کشور.
– این موشک ها در شرایطی با فناوری پیچده و پیشرفته روز تولید شده اند که جمهوری اسلامی ایران در شرایط سخت تحریم های همه جانبه قرار داشت. عملیاتی شدن این موشک ها اثبات توانایی و اصرار جامعه ایران در نیل به اهداف بلند در سخت ترین شرایط است و بی تردید در حرکت جامعه برای تحقق همه اهداف ، شتاب ایجاد خواهد کرد. زیرا ایران نشان داد که ” ما می توانیم” صرفا در حد شعار نمانده است.
– این عمیلیات ضریب امنیتی ایران را افزایش داد و ریسک سرمایه گذاری در ایران را کاهش داده است و برای فعالیت اقتصادی برای سرمایه گذاران فرصتی مناسب است. آنهم در شرایطی که کشور ایران در مسیر توسعه قرار گرفته و ظرفیت های زیادی برای فعالیت های اقتصادی در آن مهیا است.
– این عملیات هشداری جدی به جریان های تروریستی بود. زیرا نشان داد که ایران کوچکترین تهدید علیه امنیت خود را بر نمی تابد و با شدید ترین وجه به آن واکنش نشان می دهد و البته نشان داد که واکنش ایران مانند واکنش دول غربی یک واکنش تبلیغاتی به حوادث تروریستی در کشور هایشان نیست که به جای حمله مستقیم به تروریست ها، نمایش حمله را نشان می دهند.
– این عملیات هشداری هم برای برخی رژیم های منطقه که از تروریست ها حمایت می کنند مانند عربستان، امارات، رژیم صهیونیستی، را نیز در خود داشت مبنی بر این که هدایت تروریست ها به سمت ایران مسئولیت سنگینی را متوجه آنها خواهد ساخت و بی تردی عواقب آن را هم باید چشم داشته باشند.
– این عملیات در واقع ورود یک ظرفیت جدید به معادله منطقه ای بود و بی تردید موجب تقویت محور مقاومت ضد صهیونیستی خواهد شد و معادله درگیری را به نفع این محور کاملا تغییر خواهد داد. اظهار نگرانی رسانه ها و مسئولین رژیم صهیونیستی خصوصا اینکه نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام می کند که به ایران پیام می دهم اسرائیل را تهدید نکند، نیز ناشی از همین مساله است .
– این عملیات پیغامی سخت هم برای دولت امریکا داشت که ایران در موضوع یکسره سازی بحران تروریستی در عراق و سوریه قویا در کنار دولت و مردم این دو کشور ایستاده است و اجازه نخواهد سیاست های مداخله گرانه و تفکیکی امریکا در منطقه محقق شود. خصوصا که امریکا طبق توافقی با داعش در نظر دارد با انتقال داعش از رقه به دیر الزور، رقه را در کنترل خود بگیرد و زمینه را برای تجزیه سوریه فراهم سازد. سرنگونی سوخو ۲۲ سوریه که در صدد حمله به مواضع داعش در منطقه بود؛ توسط جنگنده های امریکا در همین چارچوب ارزیابی می شود. حمله موشکی ایران به مواضع داعش در دیرالزور در واقع این پیام را در خود داشت که تروریست های داعش در این استان هم امنیت نخواهند داشت هر چند با قدرتی مانند امریکا توافق پنهانی انجام داده باشند./خبرگزاری قدس