نتانیاهو می داند اگر در انتخابات پیروز نشود و نتواند مسئولیت نخست وزیری را تمدید کند، زندان پایان عمر سیاسی وی است. تاکنون چندین پرونده قضایی علیه وی گشوده شده است که شاید مهمترین آنها بحث رشوه گیری است که به پرونده ۱۰۰۰ مشهور است و اگر تنها همین پرونده که اسناد متقن و غیر قابل انکاری درباره آن وجود دارد،عملیاتی شود، به اصطلاح آب خنک خوردن وی در زندان حتمی است.
به همین دلیل وی تلاش دارد تا اقبال عمومی را نسبت به خود و حزب لیکود که ریاست آن را بر عهده دارد، افزایش دهد. وی حتی تلاش در جهت مهندسی انتخابات را نیز در نظر داشته است. جمع آوری جزئی ترین مشخصات شهروندان بالای ۱۸ سال رژیم صهیونیستی از سوی حزب لیکود در همین چارچوب انجام گرفته است. هک شدن سایت لیکود و افشای گسترده این اطلاعات شخصی جدای از تبعات امنیتی که برای صهیونیست ها دارد، در واقع نشان می دهد که نتانیاهو برنامه هایی برای مهندسی انتخابات پیش رو دارد که این امر می تواند چالش ها و نگرانی های وی را افزایش دهد.
هم زمانی نیازهای انتخاباتی نتانیاهو و دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا موجب شده تا وی از جایگاه امریکا برای پیروزی بر رقبای خود استفاده کند. نتانیاهو فردی است که در لابی های صهیونیستی امریکا دارای نفوذ است و این موضوع می تواند در انتخابات ۲۰۲۰ امریکا به نوعی برای نجات ترامپ از شکست کمک کند،خصوصا که رئیس جمهور آمریکا هر روز در حال از دست دادن طرفداران بیشتری است. همین نیاز ترامپ و نیز حضور “جرد کوشنر” یهودی – اسرائیلی که داماد ترامپ و مشاور ارشد وی است، موجب شده تا دونالد ترامپ در بحران فلسطین و خاورمیانه از زاویه نیازهای رژیم صهیونیستی و در واقع نیازهای انتخاباتی نتانیاهوی ورشکسته ورود داشته باشد. به همین دلیل شاهد مجموعه ای از اقدامات افراطی و یکسویه از سوی امریکا در ارتباط با فلسطین و خاورمیانه هستیم. اقداماتی که به اعتقاد کارشناسان بر جایگاه جهانی آمریکا صدمات بسیاری را وارد کرده است تا جائیکه شاهد دست و پا زدن آمریکا برای رهایی از انزوای بین المللی هستیم که از زمان روی کار آمدن ترامپ هر روز عمق بیشتری پیدا می کند.
نتانیاهو همزمان در چند جبهه در حال تلاش برای پیروزی در انتخابات است. در داخل رقبا را متهم به کارشکنی در تشکیل دولت می کند و اقدامات آنها را نوعی کودتا معرفی می کند. همچنین در ارتباط با فلسطینیان با کمک امریکا تلاش دارد شرایط را علیه آنها یکسره کند. مطرح کردن قدس یکپارچه به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت امریکا به این شهر، ضمیمه سازی بلندی های جولان سوریه، ضمیمه سازی شهرک های مناطق اشغالی ۱۹۶۷، ضمیمه سازی دره اردن، خارج کردن بازگشت آوارگان فلسطینی از هر مذاکره ای در آینده، تصویب قانون قومیت در کنست،همچنین افزایش تعرضات به مسجد الاقصی و دیگر اماکن اسلامی و نیز افزایش تجاوزات به منازل و اراضی فلسطینی در کرانه باختری و تخریب و مصادره گسترده منازل و اراضی از جمله اقدامات وی در داخل محسوب می شود.
در ارتباط با غزه نیز ارتش صهیونیستی دستور دارد صحنه درگیری با غزه را طوری مدیریت کند که حتی المقدور وارد یک جنگ فرسایشی دیگر با غزه نشود. لذا شاهد حملات جسته و گریخته ارتش صهیونیستی به مواضعی در غره هستیم که البته با واکنش های محدودی هم از سوی مقاومت غزه و البته مطلوب نتانیاهو روبرو است.
در بحران سوریه نیز با توجه به عملیات مهمی که ارتش سوریه در منطقه شمال حلب و استان ادلب و حماء دارد، شاهد افزایش تجاوزات موشکی به سوریه هستیم که ارتش سوریه نیز با توجه به شرایط خاص درگیری ها در این کشور همچنان در شرایط پدآفندی در مقابل این تجاوزات قرار دارد.
از سوی دیگر رژیم صهیونیستی بر اساس دستور العمل امریکا برای رژیم های وابسته منطقه روند عادی سازی با این کشورها را دنبال می کند و نتانیاهو بحث عادی سازی را به عنوان یک فرصت بزرگ انتخاباتی برای خود در نظر گرفته است. بی قراری وی برای تحقق یک دیدار با بن سلمان سعودی و یا فرزندش تا پیش از برگزاری انتخابات ماه مارس در همین چارچوب ارزیابی می شود. متأسفانه رهبران فاسد و وابسته عربی با اظهارات، تصمیمات و اقدامات خود در حقیقت منافع امت اسلامی و آرمان بزرگ فلسطین را پیش پای اهداف صهیونیستی و شخص نتانیاهو قربانی می کنند.
تحلیلگران معتقدند اقدامات افراطی دونالد ترامپ در راستای حمایت از نتانیاهو خصوصا رونمایی از طرح موسوم به معامله قرن و نیز اقدامات داخلی و منطقه ای نتانیاهو و فرصت سازی رژیم های وابسته عربی برای نتانیاهو چندان تأثیری در نتایج انتخابات پیش روی جامعه صهیونیستی نخواهد گذاشت و همانطور که نظر سنجی ها نشان می دهد حزب لیکود نسبت به احزاب رقیبش خصوصا حزب آبی و سفید از برتری برخوردار نبوده و امکان استمرار شرایط فعلی بسیار محتمل است. هر چند آویگدور لیبرمن رهبر حزب اسرائیل خانه ما از احتمال مشارکت حزبش با حزب آبی و سفید در (به اصطلاح) دولت آتی اسرائیل خبر داده است اما با توجه به مواضع گانتس علیه فهرست مشترک عربی و نیز نوع و سقف سهم خواهی لیبرمن، به نظر می رسد گشایشی در شرایط بن بست سیاسی فعلی اسرائیل ایجاد نشود و می توان گفت بزرگترین بازنده شرایط فعلی رژیم های وابسته عربی هستند که فرصت ها و امتیازات زیادی را به رژیم صهیونیستی اهدا کرده و دشمنی جوامع اسلامی را برای خود نهادینه کرده اند که پیامدهای آن را در آینده نه چندان دور به عینه خواهند دید.