کارشناس ارشد حوزه فلسطین؛

کابینه اینده رژیم صهیونیستی با ۱۰ حوزه چالشی سخت روبرو است

اندیشکده قدس؛ سلمان رضوی کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با اشاره به 10 نکته به سوال کابینه احتمالی رژیم صهیونیستی چه مشکلات و چالش هایی را پیش رو خواهد داشت پاسخ داد.

به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)، دکتر سلمان رضوی که در نشست مشترک کارشناسان ایرانی و عراقی با عنوان”بررسی سیر جابجایی قدرت در نظام بین الملل و تاثیرات تحولات منطقه ای بر آن” سخنرانی می کرد، با اشاره به انتخابات اخیر رژیم صهیونیستی به تحلیل این انتخابات و تاثیرات آن بر معادلات داخلی و منطقه ای پرداخت.

دکتر رضوی در این ارتباط گفت: انتخاباتی که در اول نوامبر ۲۰۲۲ (۱۰ آبان ۱۴۰۱) در اراضی اشغالی برگزار شد، پنجمین انتخابات در طی ۴ سال گذشته بوده است که این خود بیانگر وجود یک بحران در جامعه صهیونیستی است. وی افزود: در این انتخابات از مجموع ۱۲۰ کرسی پارلمان، حزب لیکود و احزاب همسو و متحد با آن یعنی صهیونیسم دینی، یهودیت توراتی و شاس موفق به کسب ۶۴ کرسی شدند و امکان تشکیل کابینه را پیدا کردند. اما این که حزب چپ گرای میرتص برای نخستین بار در تاریخ انتخابات رژیم صهیونیستی نتوانست به پارلمان راه یابد یک اتفاق مهم بود .

رضوی اضافه کرد: حزب لیکود ۳۲ کرسی و سه حزب تندروی مذهبی هم پیمان با لیکود نیز ۳۲ کرسی را به دست آوردند. در واقع ۵۰% کرسی های ائتلاف پیروز را این احزاب تندروی مذهبی به دست آوردند. موضوعی که موجب سهم خواهی این احزاب از لیکود و شخص بنیامین نتانیاهو به عنوان مامور تشکیل کابینه خواهد شد. وی با اشاره به ۱۰ نکته در پی پاسخ به این سوال برامد که کابینه احتمالی چه مشکلات و چالش هایی را پیش رو دارد:

اول: احزاب مذهبی شریک در کابینه تلاش خواهند کرد تا قوانین پارلمان در چارچوب مذهبی تبیین و تصویب شوند و به عبارت دیگر به دنبال مذهبی سازی قوانین خواهند بود.

دوم: اعضاء اپوزیسیون داخلی کنست مانند یائیر لاپید و ائتلاف همراه آن به عنوان یک مشکل مطرح خواهند بود زیرا نتانیاهو و احزاب همسو تلاش خواهند کرد تا قدرت دیوان عالی رژیم صهیونیستی را کاهش دهند و طبیعی است با کاهش قدرت و اختیارات قوه قضائیه، هم دولت و هم قوه قضائیه به نوعی در اختیار جریان تندرو قرار خواهد گرفت. در واقع دولت صهیونیستی، یک “دولت فاشیستی” خواهد بود که از هم اکنون در میان نخبگان سیاسی و رسانه ای رژیم صهیونیستی کاربرد یافته است.

سوم: فلسطینیان اراضی ۱۹۴۸ چالش بعدی دولت صهیونیستی خواهند بود. ایتمار بن غفیر که تلاش دارد تا وزارت امور عمومی را در دولت آینده به دست بیاورد، فردی به شدت تندرو است و به دنبال پیگیری اهداف صهیونیستی در ارتباط با تخریب مسجد الاقصی و تاسیس معبد یهودی به جای آن، عدم پیگرد قضایی نیروهای اسرائیلی که فلسطینیان را می کشند و اخراج فلسطینیان است و این می تواند ناامنی را در داخل و در بیرون فشارها را در سطوح مختلف افزایش دهد.

چهارم: استمرار درگیری در کرانه و نوار غزه. در کرانه باختری عملا یک انتفاضه شروع شده است و روند رو به گسترشی هم یافته است. این در حالی است که مدیریت آن قرار است به بن غفیر داده شود.

پنجم: تعامل با تشکیلات فلسطین، در حال حاضر تشکیلات فلسطین در کمیته چهارم مجمع عمومی سازمان ملل متحد طرحی ارائه کرده تا از دادگاه لاهه درخواست کند که در مورد اینکه کرانه باختری غرب رود اردن یک منطقه اشغالی است و نیز اشغال آن توسط اسرائیل دائمی نیست، نظر مشورتی بدهد.

رژیم صهیونیستی و امریکا و اروپا از ابومازن خواسته اند تا از این درخواست عقب نشینی کند اما تا الان ابومازن با آن مخالفت کرده است.

ششم: حزب الله لبنان، توافق گازی رژیم صهیونیستی با لبنان منعقد شده است. این توافق در جامعه صهیونیستی با دو رویکرد روبرو است برخی مانند احزاب تندرو و نتانیاهو آن را توافق خوبی نمی دانند و برخی دیگر آن را یک توافق بسیار خوب می دانند.

هفتم: مشکل دیگر کابینه آینده اسرائیل به پرونده ایران بر می گردد. در حال حاضر یک جنگ پنهان میان ایران و اسرائیل در جریان است و به نظر می رسد این جنگ همچنان ادامه داشته باشد و ابعاد بیشتری نیز پیدا کند.

هشتم: تعامل با روسیه در ارتباط با جنگ اوکراین و عملیات های رژیم صهیونیستی در عمق اراضی سوریه هم به عنوان یکی از چالش ها و مشکلات کابینه آینده رژیم صهیونیستی خواهد بود.

نهم: چالش نتانیاهو با دولت فعلی امریکا . جو بایدن رئیس جمهور فعلی امریکا در ارتباط با برخی اقدامات تندروانه لیکود و دیگر احزاب صهیونیستی که بحث دو دولتی را با مشکل روبرو ساخته اند، دیدگاه موافقی ندارد و این می تواند به عنوان مشکل دولت آتی رژیم صهیونیستی مطرح باشد.

دهم: چالش رژیم صهیونیستی با دیگر حوزه های محور مقاومت مانند عراق که با توجه به قرار گرفتن دولتی در آن که همسویی زیادی با مقاومت دارد، انتظار می رود که رژیم صهیونیستی تجاوزات بیشتری را در خاک عراق از طریق پهپاد، احتمالا موشک و اقدامات خرابکارانه دنبال کند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://qodsthink.ir/?p=2243

حجت مردانه زاده

حجت مردانه زاده

من از سال 1388 با دنیای وب آشنا شدم و علاقه زیادی به مباحث فناوری، برنامه نویسی و حوزه های تکنولوژی دارم.

اخبار مرتبط:

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: