این تحلیل ها با توجه به موضعگیری های برخی از مسئولین رژیم صهیونسیتی از جمله افیگدور لیبرمن، وزیر جنگ این رژیم مطرح شده است که به طور خاص لبنان را به یک جنگ فراگیر و پر هزینه تهدید کرده است. لیبرمن در این ارتباط تاکید کرده است؛ در صورت وقوع جنگ با حزب الله اینگونه نیست که شهروندان این رژیم در پناهگاه بروند اما شهروندان لبنان در کنار سواحل مشغول تفریح باشند.
اسرائیل، لبنان و بیروت را به عصر حجر باز خواهد گرداند! هرچند مسئولین صهیونیستی از موضع بالا و اقتدارگرایانه صحبت می کنند اما عمده تحلیل ها شروع جنگ را دست کم در بازه زمانی نزدیک بعید می دانند. آیا با توجه به شرایط حاکم بر منطقه و بین الملل نیز شرایط داخلی رژیم صهیونیستی توانایی شروع یک جنگ دیگر را دارد؟ خصوصا که جنگ احتمالی گسترده تر و پر هزینه تر از چهار جنگ گذشته از سال ۲۰۰۶ تا کنون؛ پیش بینی می شود؟
– جنگ سال ۲۰۰۶ با لبنان نشان داد که معادله درگیری تغییر یافته و رژیم صهیونیستی نمی تواند مانند جنگ های گذشته بر برتری نظامی خود اعتماد کند. جنگ های سه گانه غزه در واقع تاکید بر این تغییر معادله دارد و اینکه طرف های دیگر درگیری، نه تنها مانند گذشته در مقابل ماشین جنگی اسرائیل یک از پیش باخته نیستند؛ بلکه قادر به تعریف و مدیریت شرایط جنگ و به دستگرفتن ابتکار هم در میدان نبرد و هم در حوزه سیاسی هستند.
– مقاومت با پشت سرگذاشتن چندین جنگ، اکنون از تجربه کافی برای ورود به جنگی دارد که میزان آسیب های نظامی، اقتصادی و انسانی را چندان سازد که محاسبه آن بسیار دشوار باشد. خصوصا که مقاومت لبنان در جنگ سوریه، به اذعان کارشناسان نظامی و امنیتی اسرائیل، تجارب گرانبهایی آموخته است و این تجربه حتما در جنگ جدید با اسرائیل به کار گرفته خواهد شد.
– کارشناسان تاکید دارند در جنگ جدید، اسرائیل با جبهه جدیدی از جولان سوریه نیز روبرو خواهد شد. جبهه ای که در آن هم نیروهای حزب الله لبنان و هم نیروهای همپیمان آن حضور دارند. موضوعی که می تواند نتایجی را رقم بزند که قابل تصور نیست. خصوصا با توجه به رابطه میان دروزیهای جولان سوریه و جولان اشغالی و تلاش های شهید مقاومت “سمیر قنطار” برای سازمان دهی مقاومت دروزیهای سوریه، می توان انتظار داشت که جبهه سوریه پر هزینه تر نیز گردد.
– با توجه به جنگ علیه تروریست ها در عراق و سوریه، در حال حاضر محور مقاومت از یک ارتش جهان اسلامی قدرتمند، کارکشته و متاثر از فرهنگ عاشورا برخوردار است که رسما نیز برای جنگ با رژیم صهیونیستی اعلام آمادگی کرده اند. لشکر فاطمیون افغانستان، لشکر زینبیون پاکستان و ارتش نجباء عراق از جمله ظرفیت هایی هستند که برای جنگ با دشمن صهیونیستی لحظه شماری می کنند.
– با توجه به حمایت محور مقاومت از سوریه در جنگ علیه تروریست ها و فعال شدن ظرفیت های نظامی سوریه علیه اسرائیل به عنوان قدردانی از همپیمانانی که در سخت ترین شرایط ملت سوریه را تنها نگذاشتند، امری شدیدا محتمل است. هشدار اخیر بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به اسرائیل که در صورت تکرار ماجراجویی مراکز مهم اقتصادی و نظامی اسرائیل مورد هدف قرار خواهند گرفت، در همین چارچوب قابل ارزیابی است.
– با توجه به پیروزهای محور مقاومت (ایران، سوریه، عراق و لشکرهای همپیمان) در عراق و سوریه و تسلط بر شاهراه تهران، بغداد، دمشق و بیروت، لجستیک محور مقاومت، مانند گذشته با محدودیت روبرو نخواهد بود و این موضوعی است که یقینا بر شرایط جنگ تاثیر مهمی خواهد گذاشت.
– محور مقاومت به لحاظ تجهیزات نظامی و تسلیحات در ابعاد کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته است. به اعتراف صهیونیست ها حزب الله لبنان؛
۱- از ۱۵۰ هزار فروند انواع موشک های با برد کوتاه و متوسط برخوردار است، با توانایی پرتاب روزانه حداقل ۱۰۰۰ فروند که تقریبا همه مناطق اشغالی را در تیررس دارد.
۲- حزب الله برای مقابله با توان دریایی اسرائیل علاوه بر تقویت سامانه های موشکی خود مانند یاخونت روسی و سامانه های ارتقاء یافته چینی، خود را مجهز به انواع قایق های تندرو مسلح و انفجاری ساخته که در کوتاه ترین زمان ممکن عملیاتی می شوند.
۳- سامانه های ضد هوایی حزب الله پیشرفت داشته و این می تواند تاثیری کاهنده بر توانمندی های هوایی اسرائیل بگذارد.
۴- استفاده از انواع پهبادهای رادار گریز (مانند پهباد ایوب) جنگنده و انتحاری برای ضربه زدن به عمق دشمن هم در دستور کار جنگ آینده با اسرائیل قرار دارد. حتما این نکته نیز مورد توجه کارشناسان نظامی اسرائیل قرار گرفته است که این ظرفیت می تواند با توان موشکی و هوایی و سامانه های دفاعی و تهاجمی سوریه و در صورت لزوم دیگر اعضائ محور مقاومت تقویت شود.
– با توجه به تقویت روابط میان حماس با حزب الله لبنان و ایران، گشایش جبهه دیگری در جنوب و از غزه با توجه به ضرورت یکسره کنندگی جنگ آینده، امری کاملا متصور است. غزه نیز به اعتراف مراکز امنیتی اسرائیل علی رغم محاصره طولانی ۱۲ ساله بسیار قوی تر از جنگ سال ۲۰۱۴ است. پایگاه الاخباریه فلسطین نیز در روزهای اخیر خبر از آمادگی سطح بالای شاخه نظامی حماس برای یک جنگ احتمالی با رژیم صهیونیستی داده است.
– کرانه باختری پس از سال ها شرایط جدیدی از مقاومت را تجربه می کند و از نظر ذهنی هم فلسطینیان ساکن قدس و کرانه و هم فلسطینیان مناطق اشغالی ۴۸ برای پرداخت بالاترین هزینه جهت خلاصی از شرایط اشغال آمادگی کامل دارند. تشدید عملیات های استشهادی در یک ماهه اخیر در این مناطق خصوصا عملیات روز دوشنبه که در آن یک جوان با پدر فلسطینی و مادر یهودی آن را انجام داد، نشان از این مهم دارد که حتی برخی از افرادی که بنوعی از مزیت هایی در جامعه صهیونیستی برخوردار هستند نیز خود را ناگزیر از واکنش به اقدامات خشونت بار و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی یافته اند.
– گسترش جنگ به داخل مرزهای فلسطین اشغالی یک راهبرد جدی از سوی حزب الله لبنان است. این نکته ای است که سید حسن نصر الله که به صداقت در نزد صهیونیست ها معروف است، بارها بر آن تاکید داشته است که جنگ آینده در منطقه الجلیل خواهد بود. این راهبرد می تواند از مرزهای سوریه و غزه هم پیگیری شود کما اینکه در جنگ ۵۱ روزه سال ۲۰۱۴ مقاومت غزه آن را تجربه نیز کرده است. تردیدی نیست که رژیم صهیونیستی حتی اگر (تاکید می شود اگر) بتواند با این راهبرد مقابله کند ولی از تبعات سنگین آن در جامعه صهیونیستی نمی تواند خارج شود.
– در فرض حمله به لبنان، حزب الله لبنان مانند جنگ ۳۳ روزه در مقابل ارتش صهیونیستی تنها نیست، بلکه اینبار دولت و ملت لبنان یکپارچه در کنار آن قرار دارند. این همان نکته ای است که یعقوب الصراف وزیر دفاع لبنان در بازدید از مرزهای مشترک با فلسطین اشغالی بر آن تاکید داشت و اعلام کرد لبنان زیر بار تهدید نمی رود.
– امید صهیونیست ها همراهی رژیم های عربی منطقه با آن در جنگ آینده است اما هم تجربه ۴ جنگ اخیر و هم نظر سنجی های جوامع عربی حکایت از آن دارد که ظرفیت های منطقه ای هم علیه صهیونیست ها و هم علیه رژیم های مرتجع آماده فعال شدن هستند و این موضوعی است که نمی توان به آن توجه نداشت.
– فلسطین اشغالی فاقد عمق استراتژیک است و تقریبا همه مراکز مهم نظامی، سیاسی، اقتصادی و جمعیتی آن (فرودگاه ها – ذخایر آمونیاک در حیفا و در دریا – نیروگاه هسته ای دیمونا – سکو های نفتی و گازی و …) در تیررس مقاومت قرار دارد، کما اینکه یک نقشه کامل از همه این مراکز حتی سامانه های دفاعی و تهاجمی این رژیم در اختیار مقاومت قرار دارد. اساسا رژیم صهیونیستی به دلیل فقدان عمق استراتژیک، نمی تواند در این موارد پنهانکاری داشته باشد. تحلیلگران معتقدند در صورت وقوع جنگ جدیدی در منطقه میزان خساراتی که اسرائیل در ابعاد مختلف دریافت می کند بسیار بیشتر از همه جنگ هایی بوده که از سال ۱۹۴۸ رخ داده است.
– مقاومت نشان داده که در جنگ اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی دست برتر دارد و این برتری در جنگ ۳۳ روزه کاملا مشهود بوده است. این برتری اطلاعاتی ضمن اینکه عملیات های ارتش صهیونیستی را در نیل به اهداف ناکام می گذارد؛ دست محور مقاومت را جهت تحمیل شرایط به اسرائیل باز خواهد گذاشت.
– حزب الله در سال های اخیر نشان داده که در حوزه جنگ الکترونیک پیشرفت های خوبی داشته است، دسترسی به تصاویر هواپیماهای پیشرفته جاسوسی اسرائیل؛ نیز شنود مکالمات فوق سری مراکز نظامی و امنیتی اسرائیل نمونه هایی از این توانمندی هستند. بر همین اساس است که دستور العمل امنیتی به همه رسته های نظامی و امنیتی اسرائیل در خصوص نبرد سایبری ارسال شده است تا بتوانند تا حد ممکن رخنه های موجود را کاهش دهند.
– محور مقاومت نشان داده که از زمان شکل گیری تا کنون در هر جنگی که ورود کرده است، پیروز میدان بوده و یا دستکم شکست نخورده است و طرف مقابل را از دستیابی به اهداف ناکام ساخته است. هرچند هرگز شروع کننده جنگ نبوده است. (جنگ ۸ ساله ایران و عراق بعثی – فرار اسرائیل از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ – جنگ ۳۳ روزه ۲۰۰۶ – جنگ ۲۲ روزه ۲۰۰۸ – جنگ ۸ روزه ۲۰۱۲ – جنگ ۵۱ روزه ۲۰۱۴ – فتنه تروریستی در لبنان، سوریه و عراق از سال ۲۰۱۱ تا کنون – حمله سه ساله به یمن – نا امن سازی ایران و…).
– دشمن صهیونیستی در سطح منطقه یک بیگانه محسوب می شود و نگاه ملت ها به آن یک نگاه توام با نفرت و دشمنی است اما محور مقاومت از درون ملت های منطقه متولد شده و با خروجی های مثبتی که در راستای منافع امت داشته است نگاه به آن یک نگاه مثبت است تا جائیکه این محور از درون این ملت ها هم نیروهای انسانی مورد نیاز خود را تامین می کند و هم از پشتیبانی قوی آن برخوردار است و فتنه تکفیری هم نتوانسته خللی به این حمایت مردمی وارد آورد.
– جامعه صهیونیستی فاقد یک نگاه ایدئولوژیکی فعال و موثر است. ایده قوم برتر و سرزمین موعود از چنان ظرفیتی برخوردار نیست که جامعه صهیونیستی حاضر به فداکاری برای آن باشد. اما محور مقاومت بر پایه ایدئولوژی اسلام و فرهنگ عاشورا شکل گرفته که تنها به تکلیف فکر می کند و نتیجه را به خدا واگذار کرده است. بر این اساس در معادله رویاروی همواره دشمن را ناکام گذاشته است.
– راهبرد برتر نظامی اسرائیل در سالهای اخیر موفق نبوده است بلکه محور مقاومت با تکیه به راهبرد جنگ نامتقارن نه تنها ماشین جنگی دشمن صهیونیستی را ناکارآمد ساخته است، بلکه به موفقیت های بزرگی نیز دست پیدا کرده است. در جنگ نامتقارن علیرغم اینکه دشمن از برتری تسلیحات و تجهیزات و لجستیک برخوردار است اما به دلیل دارا بودن نقاط آسیب پذیر زیاد، نقاط آسیب پذیر آن به تناوب و با مدیریت خاص و حفظ توان ضربه زنی، مورد هدف قرار گرفته و از این طریق در نخستین گام دشمن را از لحاظ روانی دچار شکست می سازد و آن را وادار به توقف عملیات و پذیرش شرایط متارکه جنگ می سازد. بی تردید این راهبرد از سوی مقاومت همچنان مورد استفاده است با این تاکید که حضور در عمق دشمن نیز آن را تکمیل می سازد.
– فتنه قومی مذهبی که هزینه های زیادی بر محور مقاومت تحمیل کرد، شکست خورده است. هرچند استمرار آن می توانست آسیب های جدی بر محور مقاومت وارد سازد اما این فتنه امکان احیاء ندارد و محور مقاومت توانمندی های خود را برای جنگ اصلی بسیج می سازد.
– رژیم صهیونیستی در درون نیز از شرایط بغرنجی برخوردار است. اعتماد به سیاسیون و ارتش از دست رفته است. امید به استمرار حیات رژیم صهیونیستی هر روز کمتر می شود، شهروندان در صدد جایگزینی وطن هستند. سرمایه گذاری خارجی کاهش یافته و خروج سرمایه هم هر روز شتاب بیشتری می گیرد. رژیم صهیونیستی می داند که در این شرایط ورود به یک جنگ، بیشترین آسیب را وارد خواهد کرد و این روند در جامعه صهیونیستی تشدید خواهد شد. بر همین اساس است که نتانیاهو در ابتدای جلسه اخیر هیات دولت اعلام کرد که هرگز وارد جنگ نخواهند شد هر چند هر اقدامی را برای دفاع از خود انجام خواهند داد. هشدار روزنامه معاریو که به رهبران صهیونیست تاکید می کند که در تهدید علیه حزب الله و لبنان مبالغه نکنید زیرا توان مقابله با آن اساسا وجود ندارد و در صورت هر اقدامی علیه حزب الله، مقاومت؛ اسرائیل را به ورطه ای سوق خواهد داد که از زمان تاسیس تاکنون به خود ندیده است، در همین چارچوب ارزیابی می شود. این روزنامه تاکید دارد جنگ آینده که بی تردید در درون مرزهای فلسطین اشغالی رخ خواهد داد، تاثیر مستقیمی بر تحولات جمعیتی جامعه صهیونیستی خواهد گذاشت. پیشنهاد مراکز امنیتی و نظامی برای ارسال غذا و دارو از سوی رژیم صهیونیستی به غزه نیز در همین راستا صورت گرفته است. زیرا غزه در شرایط بسیار سخت بحران ناشی از ادامه محاصره قرار گرفته است که می رود تا برای خروج از آن چاره ای از ورود به یک جنگ با اسرائیل نداشته باشد. حال آنکه اسرائیل در اندیشه فرار از جنگ است.
– کارشناسان این تهدیدات علیه محور مقاومت را یک بلوف می دانند که خاستگاهش ترس و نگرانی است. نگرانی و هراسی که هرگز به اقدام منجر نخواهد شد. رزمایش مشترک چهار روزه اخیر با امریکا یک رزمایش کاملا دفاعی است که در آن سامانه های دفاع موشکی را آزمایش می کنند. تحلیلگران با توجه به شرایط داخلی و منطقه ای و بین المللی و رزمایش های مکرر دفاعی اسرائیل تاکید دارند که این رژیم در سخت ترین و آسیب پذیر ترین شرایط امنیتی از زمان تاسیس قرار دارد. خصوصا که استراتژیست های نظامی با توجه به وجود انواع موشک های رادار گریز برد کوتاه مانند فاتح و قادر نزد حزب الله، گنبد گرانقیمت آهنین را کاملا ناکارآمد می دانند. البته تحلیلگران معتقدند این هوچی گری های صهیونیست ها بیشتر مصرف داخلی و با هدف جذب بودجه بیشتر برای ارتش انجام می گیرد. خصوصا که ارتش رژیم صهیونیستی به صورت یک حزب سیاسی مطرح است و به شدت از آن انتقاد می شود و محدودیت های زیادی برای بودجه آن در نظر گرفته شده است.
– در پایان به نظر می رسد جامعه صهیونیستی باید خود را آماده کند تا پیشنهاد سید حسن نصر الله را عملیاتی کند و “جانشان را بردارند و برای همیشه از فلسطین اشغالی فرار کنند”. زیرا نابودی شان حتمی است. این جنگ دیر یا زود رخ خواهد داد و محور مقاومت خود را برای نبرد نهایی آماده ساخته است و برای آن زمان لحظه شماری می کند، هرچند هرگز نخواسته است آغازگر جنگ باشد.