به قلم احمدرضا روح الله زاد؛

آزاد سازی غزه، نوید آزاد سازی قریب الوقوع فلسطین؛ کل فلسطین

اندیشکده قدس؛ این کارشناسان معتقدند که دولت جدید صهیونیستی با اقدامات افراطی خود عملا تقابل را در مسیر درست آزاد سازی نهایی فلسطین سوق می دهد.

امروز ۲۹ دی ماه سالروز پایان جنگ ۲۲ روزه سال۱۳۸۸ ش ( ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ م) است. این روز در تقویم جمهوری اسلامی ایران، “روز غزه؛ نماد مقاومت” نامگذاری شده است.

پیشتر در سال ۱۳۸۴ش( ۲۰۰۵م) مقاومت در غزه موفق شده بود که اشغالگران صهیونیست را پس از ۳۸ سال اشغال، از آن بیرون براند و نخستین قطعه از خاک وطنِ در اشغال را آزاد کند.

در دیماه سال ۱۳۸۸ شمسی و آخرین روزهای سال ۲۰۸ میلادی، ارتش صهیونیستی در یک اقدام غافلگیرانه با تمام توان نظامی اش به غزه حمله کرد.

هدف اصلی از این حمله و جنگ اشغال مجدد غزه و نابودی زیرساخت، سخت افزار، نرم افزار و سخت افزار مقاومت در غزه و در یک کلام حذف کامل و همیشگی مقاومت در غزه بود.

اما فلسطینیان که موفق شده بودند با ساختارمند کردن مقاومت، غزه را به یک دژ مقاوم تبدیل کنند، ۲۲ روز در مقابل ماشین جنگی ارتش صهیونیستی مقاومت کرده و اجازه ندادند این بخش آزاده شده وطن دوباره یوغ اشغال را بر گردن ببیند.

این پیروزی مقاومت فلسطین در غزه از جهات زیادی اهمیت دارد:

ارتش صهیونیستی با توجه به تجربه تلخ شکستی که در لبنان و مقابل حزب الله لبنان و نه ارتش یک کشور! را داشت و این تجربه چالش های امنیتی، سیاسی، نظامی و اجتماعی متعددی را ایجاد کرده بود و خصوصا که مردم باور، اعتماد و اطمینان خود، به ارتش، در پیشبرد سیاست ها و برنامه های صهیونیسم و اسرائیل و ایجاد امنیت برای جامعه صهیونیستی را از دست داده بودند.

از سوی دیگر امکان الگو گیری از حزب الله برای دشمنان اسرائیل، می توانست حجم تهدیدات علیه آن افزایش دهد کما اینکه دکتر بشار اسد رئیس جمهور سوریه در واکنش به این پیروزی بزرگ حزب الله گفته بود که ارتش سوریه، مردم و مقاومین باید از راهبردهای جنگی حزب الله در آزاد سازی جولان الگو گرفته و مهیا اقدام شوند.

لذا یکی از اهداف این جنگ بازگرداندن امید و اعتماد و اطمینان به جامعه صهیونیستی بود و یک هدف دیگر هم القاء این نکته در محیط منطقه ای بود که شکست از حزب الله در سال ۲۰۰۶ در واقع یک اتفاق بوده است و ارتش اسرائیل هنوز قادر به یکسره کنندگی تهدیدات است.

نکته مهم دیگر اینکه در جنگ لبنان، افکار عمومی به ضرر اسرائیل و در راستای حمایت از حزب الله آرایش گرفت و به همین دلیل همانطور که تیزیپی لیونی، وزیر امورخارجه وقت رژیم صهیونیستی در بحبوحه روزهای نخست جنگ رسما اعلام کرد که با بیش از یکصد کشور جهان رای زنی شده تا به مدت ۲ هفته افکار عمومی خود را کنترل کنند! در واقع حمله به غزه با هماهنگی وسیع با دولت های جهان صورت گرفته بود.

اما غزه اراده کرده بود که مقاومت کند و اجازه اشغال مجدد را به دشمن صهیونیستی ندهد که در این امر موفق هم بود و دشمنش ناکامی بزرگی را تجربه کرد.

همانطور که پیش بینی می شد این جنگ معادله درگیری را کاملا به ضرر رژیم صهیونیستی تغییر داد و اقدامات بعدی آن مانند تشدید محاصره غزه با همکاری های امنیتی مصر، جنگ های سال های، بعد هرگز نتوانست این تغییر رخ داده در معادله درگیری با فلسطین را تغییر دهد.

غزه که مقاومت را انتخاب کرد به درستی به عنوان”نماد مقاومت” برای جامعه فلسطین مطرح شد. چیزی که هزینه های اسرائیل را افزایش داد و امروز مقاومت در کرانه در حال گسترش است. بی تردید این مقاومت جدید که به سمت یکپارچگی همه ظرفیت های جامعه فلسطین در حال حرکت است، به این معنی نیست که کرانه را مانند غزه آزاد کند و بعد خود را مهیا برای آزاد سازی بخش عزیز وطن که در ۱۹۴۸ اشغال شده ،کند.

شرایط کرانه باختری با غزه کاملا متفاوت است. از دست رفتن کرانه برای اسرائیل در شرایط فعلی جهانی به این معنی است که همه فلسطین را فورا باید تخلیه کند. از این حیث است که کارشناسان تاکید دارند غزه گام اول بود اما گام دوم در واقع همان گام آخر یعنی آزادی کامل وطن و حذف یک واحد سیاسی جعلی به نام اسرائیل نه تنها از جغرافیای منطقه بلکه از جغرافیای جهان است.

این کارشناسان معتقدند که دولت جدید صهیونیستی با اقدامات افراطی خود عملا تقابل را در مسیر درست آزاد سازی نهایی فلسطین سوق می دهد.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://qodsthink.ir/?p=10707

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: